2012 icin motifli yelekler

Tek parça olarak yapılan bebek yelek modellerinden ebruli bebek yeleği kız bebekleri için oldukça hoş ve şık bir yelek türüdür. Modelden de görebileceğiniz gibi gerçekten her türlü kıyafet ile birlikte bebeğinize giydirebileceğiniz ya da tek olarak da tercih edebileceğiniz bir modeldir ki yapımı da oldukça kolaydır.
İlk olarak 35 adet ilmek sağ kol kısmından 3 düz 1 ters şeklinde örülmeye başlanır. 18 santimetrelik bir ölçü elde edilene kadar, 4 defa olacak şekilde her iki taraftan da bir ilmek arttırılarak devam edilir. Daha sonra ise hem sağ, hem sol taraftan 35 adet ilmek atılır. Bu şekilde 8 santimetre örme işlemi yapılır. Bu şekilde şişlerde kalan kısımlar ise tekrar 12 santim olarak örülür ve gene kesilir. Daha sonra ise sol kısımda kalan bölgeye 57 adet ilmek atılarak ilave edilir ve 8 santimetre gene örülmeye devam edilir. Kalan diğer kolda gene aynı şekilde yapılarak örgü ve yelek işlemi tamamlanır. Genel olarak zaten model resimden bakıldığında da yapımı direk olarak anlaşılmakta ve oldukça kolay olmakta olan bir örgü modelidir. Renk ve iplik konusunda ise ebruli renk tercih edilmelidir.
Açık mavi ve açık pembe renk tonlarının ağırlıkta olması ise bu bebek yelek modellerinde gerçekten oldukça şık ve kız çocukları için çok güzel ve sade bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca; kış aylarında ise bebeğinizi fazlası ile sıcak tutacaktır.