SUMMER-FLİES ŞAL













HANIMELİMDE şal etkinliğinde ördük bu şalı.Loren simli tiftik 4 no şişle örüldü.Orjinali BURADA

Organlarımız ve İç Organlarımızın Resimleri




  • Anasayfa













  • Organlarımız ve İç Organlarımızın Resimleri









Sponsor Baglantilari


Organlarımız ve İç Organlarımızın Resimleri

Organlarımız ve İç Organlarımızın Resimleri






Sponsor Baglantilari















Sponsor Baglantilari

26 Ağustos 2012 Saat : 11:27

İNCİ VE PARLAK TAŞLARIN SİYAHLA BULUŞMASI ...











45-TL. KREDİ KARTI veya EFT ile satın almak için TIKLAYABİLİRSİNİZ













36-TL. KREDİ KARTI veya EFT ile satın almak için TIKLAYABİLİRSİNİZ

Meyveli Kek, Meyveli Kek Tarifi, Resimli Oktay Usta Meyveli Kek

Meyveli Kek
(Şekersiz)


Malzemeler
►1 çay bardağı kuru üzüm
►6 tane kuru kayısı
►4 tane kuru incir
►Yarım muz
►1 tane elma
►2 tane yumurta
►1 tatlı kaşığı tarçın
►1 çay bardağı süt
►1 çay bardağı sıvıyağ
►1,5 su bardağı un
►Yarım paket kabartma tozu


Meyveli Kek Tarifi:
► Fırınımızı 170 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Kuru kayısıları ve Meyveli Kek
kuru incirleri minik minik doğrayalım. Kuru üzümleri bir tabağa koyup yıkayalım ve süzelim. Elmayıda soyup rendeleyelim. Muzuda soyduktan sonra ezerek püre haline getirelim. Meyvelerin tamamını bir genişce bir tabağa koyalım, üstüne tarçın serpiştirip karıştıralım.
► Yumurtaları büyükce bir tabağın içinde çırpalım. Süt, sıvıyağ ve meyveleri koyup karıştıralım. Unu ve kabartma tozunuda katıp tekrar iyice karıştıralım. Ortası delik ovel ya da dikdörtgenşeklindde bir kek kalıbını yağlayarak karışımımızı boşaltalım. Daha önceden ısıttığımız fırına sürüp 30 dk pişirelim. Kekimiz soğuduktan sonra dilimleyelim. Ilık yada soğuk olarak servis yapabiliriz.


Not: Elma ve muzun yerine dilerseniz pekmez kullanabilirsiniz. Pekmez kullandığınızda sıvı miktarı artacağından un miktarını da artırmanız gerekir.






Sponsor Bağlantılar


Bu Tarife Yorum Yazın,

Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş

2013 Uzun Abiye Modelleri ( dekolteli )

Bu yazı toplam 20 kere okunmuştur




2013 yılının en güzel uzun abiye modellerini sunuyoruz. Etek kısmı topuklara kadar olan bu güzel abiye modellerinde canlı renklerin kullanılmasıda ayrıca abiyelere hayat vermiş. Birde Straples, askılı modelleri ile birlikte genelde göğüs dekoltesinin çok fazla abartılmamış olmasıda çok rağbet görecek abiye modellerini ortaya çıkarmış. Hanımlar bu güzel abiye modolleri ile kendinize özgü yeni bir fikir yaratabilirsiniz.Kadininevi.com kadın sitesi siz canları için en güzel moda takipçisi olmaya devam ediyor. hele ki özel davetlerinizde şıklık yarışına girmeniz için en güzel örnekleri sizlere sunmaya ve yorumlarınızıda alarak yeni modelleri yorumlarınız dikkate alınarak yayınlanacaktır. Evet canlarım şimdide sıra hangisini beğendiğinize geldi.






 






2013 Etek kısmı uzun abiye modelleri






Alttaki formu doldurup yorumunuzu ekleyebilirsiniz






Editör Alanı






Ne Pişirsem Diye Düşünmeyin






Günlük Burçlar






İlginizi Çekebilecek Konular






Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı






Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı






Son Eklenen Videolar






Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı






Mürver reçeli reçel tarfileri arasında farklı bir tada sahiptir. bu reçel ile sofralarınızı






Son Yapılan Yorumlar

Londra Olimpiyatları’nda bronz madalya alan Kayaalp, Yozgat’ta davul zurna ile karşılandı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Londra Olimpiyatları’nda grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp’e “Beşibiryerde” altın hediye etti.

Başer, “Yozgat, Hasbeklerin, Nasuh Akarların Celal Atiklerin memleketi. Bugün de Rıza Kayaalplerin memleketi. Rızamızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz” dedi.

Davul zurna ile karşılandı

Londra Olimpiyatları’nda grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta davul zurnayla karşılandı.

Yozgat Belediyesi tarafından belediye önünde “Cihan pehlivanı, memlekete hoş geldin” yazılı pankartlarla karşılanan Kayaalp’e Belediye Başkanı Yusuf Başer, çiçek takdim etti.

Rıza Kayaalp’ın babası Kelami Kayaalp de, oğlunun boynuna sarılarak tebrik etti.

Karşılamadan dolayı Yozgatlılara ve Yusuf Başer’e teşekkür eden Rıza Kayaalp, Türkiye’de şampiyon sporcuların çok az yetiştiğini söyledi.

Kayaalp, “Olimpiyatlarda aldığımız madalya sadece 5 tane. Bunun biri de Yozgat’ta yetişen bir sporcudan. Yozgat’ta daha nice şampiyonlar yetişeceğinden eminim. Çünkü bunu yapabilecek çok güçlü insanlarımız var. İnşallah bizim gibi sporcular da yetişmeye devam eder” dedi.

“Hedefim olimpiyat şampiyonluğuydu” diyen Kayaalp, şöyle konuştu:

“Son Avrupa, dünya Şampiyonu olarak olimpiyatlara gittim. Yarı finalde yaptığım bir kaç hata beni finalden etti. Buna şükür. Ülkeme ve Yozgatımıza bronz madalya kazandırdım. Türk kafilesinde de ilk madalyayı ben aldım. Devamında da iki altın iki gümüş geldi.”

Hedefinde her zaman en iyisini yapabilmek olduğunu anlatan Kayaalp, şunları söyledi:

“Olimpiyat şampiyonluğu her zaman benim ilk hedefim olarak kalacak. Ona ulaşabilmek için de Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazanmaya devam edeceğim. Bunun için çalışmalarımı son hızla devam ettirip ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Şampiyon olmak için gitmiştim. Bu saatten sonra başka madalya beni kesmiyor. Boş dönmek de vardı, buna şükür diyorum.”

Beşibiryerde takıldı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayaalp’e Yozgat’ta gelinlik kızlara takılan ve “beşibiryerde” diye tabir edilen altın hediye etti.

Başer, “Gururumuz, yavrumuz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’a geldi. Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. ‘Türk gibi güçlü, Türk’ün sırtı yere gelmez’ ifadesini bir kez daha göstermiştir. Olimpiyat şampiyonluğu bekliyorduk. Kısmet… Yaşı çok genç” dedi.

Yozgat’ın sporcu yatağı olduğunu ifade eden Başer, şunları söyledi:

“Yozgat, Hasbeklerin, Nasuh Akarların Celal Atiklerin memleketi. Bugün de Rıza Kayaalplerin memleketi. Rızamızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz. Rızamızdan çok güzel başarılar bekliyoruz. Zaten kendisi dünya şampiyonu. Yozgatlı olması ve şanlı bayrağımızı göndere çekmesi bizi ayrıca gururlandırdı. İnşallah Yozgat Belediyesi olarak kurduğumuz güreş spor kulübümüzde Rıza gibi Türkiye ve dünya şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Rıza Kayaalp’in Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’ndeki antrenörü Mustafa Başer, öğrencisi Kayaalp’in başarılarının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Açıklamalı Örgü Baharlık Beyaz Merserize Kazak Modeli



Sponsor Bağlantıları


Açıklamalı Örgü Baharlık Beyaz Merserize Kazak Modeli

Merserize kazak modelimize 66 ilmekle başlıyoruz.

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari








Ön ve arkaya 66 ilmekle başlayın.

Düz örgü örün. 25 cm sonra kolu 2-1-1 kesin. İki sırada 1′er ilmek eksilterek yaka kısmında 42 ilmek kalacak şekilde reglân kesim yapın Bluzun etek ucuna 1 sıra tığla sık tırabzan yapın.

Üzerine tığla 12 cm genişliğinde dantel örün. Kollara kolun kesim yerinin genişliğinden başlayarak etek ucundaki danteli kol boyunca örün. Daha sonra başladığınız yerden başlayarak üste doğru dolgularla kolun kesim şeklini verip modeli tamamlıyoruz.




Bir önceki yazımız olan Açıklamalı Baharlık Örgü Bayan Kazağı Modeli başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Çocuk Elbisesi Açıklamalı   |  

Tektaş Yüzükler »




Yorumlar

Yufka Böreği Tarifi










Oyunumuzda hem leziz yufka böreği tarigini öğreneceğiz hemde yapacağız.Oyunumuzda gerekli malzemeleri bir kaba koyup karıştıracağız ardından kesilmiş yufkaların içine doldurup böreğimizi pişireceğiz.Yemek Oyunları sitesi Game.Gen.TR iyi eğlenceler diler.



































Pratik kız çocuk şapkalar

Büyük kızımın bordo kareli gömleğini bitirdiğim gün kestiklerim vardı. Kestiğim Pembe geri dönüşüm gömlek (tatil postumdur link veremiyorum), sarı geri dönüşüm gömlek , pembe penye tshırt dıy, pratik çocuk tulum , plaj havlusu (tatil postum link veremiyorum) arasında kot eteğimden kestiğim iki pratik şapka vardı.

Kot eteğimin kumaşını dışa uygularken kızımın pratik kesim tulumundan kalan pudra pembe kumaşı içe astar diktim. Küçük şapka yiğenimin oldu. Şapkaları dikerken sadece kafa ölçüsü alıyorum. Aldığım ölçü şapkadaki orta bölüm oluyor.




Şapkamızın kesim dikim resimleri;




























ÖNERİ; Kızım kenarlara çapalı arma dikip, ortaya kınnap örüp, arma altına tutturacakmış.






Ben resimlerken yaptığımız tokalardan kenarlara koydum (şifon fiyonk toka)






Ayrıca dantel ve kurdele geçirip arkaya bağlamayı ve bağcıkları bırakmayı düşünerek dikmiştim.






Belki süslemek isteyenlere fikir olur.

















































Tatil için...Büyük kızım ve bana. Yanına birazda parçalardan (kesim sonrası ufak) şifon ve kumaş ekleyeyim..






Yakalar, bileklikler yakalar için dantallerin işlenmesi bakalım neler yapabileceğiz. Boncuk kaplarım da herşeyden, Hastanede yatarken getirdikleri tane ilaç kutuları, oyun hamur kutuları, ahşap boyama şişeleri, renkli şeker kutuları, ahşaplar için sim kutuları vs...






Boş boş oturmayı sevmem de... 


















Bu da fotoğraf makinesini bilgisayara yüklediğimde küçük kızımın bana süprizi. Parka giderken seçtiği kıyafetleri gizlice resimliyormuş, şok oldum ilk kırmızıyı yeşil kaprili olanı bilgisayarda gördüğümde. Kendine ait olanı da karşısına geçip basıyor tek eli yok masa üstüne koyup çekmiş. (elinden fotoğraf makinesi hiç düşmüyor zaten-çocuk bende ablasında gördüğünü kopyalıyor.)







Patlıcan Musakka Tarifi






Malzemeler: 2 orta boy bostan patlıcanı 300 gr. orta yağlı kıyma 2 kuru soğan 2 dolmalık biber 4 orta boy domates 2 dolu tutam maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı su( 1 subardağı kıyma için+2 su bardağı su pişirmek için) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yağlı kağıt Kızartmak için; Ayçiçek yağı Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun, yuvarlak dilimler kesin.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayın.Ayçiçek yağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa atıp,çıkartın.Fırın tepsisine dizin. Domateslerin kabuklarını soyun,çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.İnce doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin,rengi değişinceye kadar kavurun. Domates ,biber,1 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pişirin.Suyunu çekince ayıklanıp kıyılmış maydanozları ilave edin,bir kere karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üstüne kıymalı harcı kaşıkla yerleştirin.göz kararı su ilave edin.Yağlı kağıdı ıslatıp,sıkın ve üzerine örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. İsterseniz en üste domates dilimleri ve biber parçaları da koyabilirsiniz. Alıntıdır.

Şam Sütlacı Tarifi

Şam Sütlacı nasıl yapılır ?


Şam Sütlacı Mutfak: Türk Mutfağı.




Şam Sütlacı Yapım Zorluğu: Kolay




Şam Sütlacı Gerekli Malzemeler;




1/2 gr damla sakızı




350 gr pirinç




1/4 litre süt




Şurup için:




1 çorba kaşığı limon suyu




3 su bardağı toz şeker




1/5 bardak su




Şam Sütlacı Tarifi;




Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.




 

Kohlrabi li Havuç Salatası Tarifi




Kohlrabi li Havuc Salatasi






Evde 4 kisilik bir iftar sofrasi .Bu yil her aksam aslinda kizlarim ve esim  le birlikde  iftarlari birlikde actik.






Daha önde bahsetdigim gibi cok gec iftar oldugu icin  agirlayamadik arkadaslarimizi .






Menüde mercimik corbasi ,Kasarli köfte ,Kohlrabi li havuc salatasi ,kaymakli salatalik salatasi ,sehriye pilavi ,tatlilarda antepfistikli baklava  ve pudingli pasta





















  













  KIRAMALI SALATALIK SALATASI


















Kohlrabi li Havuç Salatası Tarifi

























malzemeler

































  • 3 tane iri boy havuc

































  • Kohlrabi (( bir tane tatli turp ))

































  • 1 -2 dal maydanoz

































  • 1 cay bardak portakal suyu

































  • yarim limon suyu

































  • 1 tutam tuz






























hazirlanisi

































  • Maydanozu yikayip incecik dograyin .

































  • Turpun ve havucun kabugunu soyuo tendeleyin havucu ince kisimi ile rendeleyin rendenin.

































  • Potakal su ,tuz ve limnu suyunuda ilave edip karistirin.
































 Tatlilardan bakbava ve pudinli kek













Cross Stitcher No:237 Nisan 2011






Cross Stitcher No:237 Nisan 2011 | İngilizce | 61 sayfa | Jpeg | 69 MB 


Download 


Burdan yada Burdan


 


Etiketler: mini goblen şemaları,tavşan kanaviçe,süs pano işleme etamin goblen çarpı tekniği

tekbir giyim in yeni modelleri



göndermeli modeller:))









 nette biraz gezinirken birkaç nefis kombin seçtim bende.accessories.ilgilenenlere.












































































bu gelinliği sona sıkıştırdım.çok güzel bea.üstteki tül aksıyı atarsak mis olur.şimdi evlensem böyle bişey giyerdim herhalde.ağbimin düğününe az bir vakit kaldı.bu abiye olayını çok abarttığımı düşünüyorum daha sade ve farklı bir renk olacak.zira bu blogdan giymek istediğim renk ve modellere kimler bakıyor,kimler okuyor BİLİYORUM ve FARKINDAYIM.büyüklerin ellerinden güççüklerin gözlerinden öperim.ok ;)

Eşarp











  • Twill Bahar Desenli Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Mat Saten Tual Desenli Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Mat Saten Gül Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Mat Saten Dantel Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Vual Gül Desenli Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Vual Dantel Desenli Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Twill Saraylı Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Mat Saten Ekose Eşarp 2011 Yaz Serinliği - Evitare15,25 TL









  • Aker 2012 İpek Yaz Serinliği Eşarp 5481 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Pembe - Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5343 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5355 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Mercan -Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5464 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5475 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Toz Pembe -Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Yeşil - Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5537 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Açık Sarı - Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Açık Mavi - Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5478 - Aker44,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Gri -Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 4501 - Açık Pembe - Aker34,50 TL









  • Aker 2012 İpek Eşarp Yaz Serinliği 5610 - Aker44,50 TL