Cats



Cats'e hâlâ gitmeyen var mı aramızda? Gitmediyseniz, ne yapıp edip Cats için bir bilet bulun ve burada oldukları bu son 4 akşamı kaçırmayın. Hikayesini T.S Eliot'ın yazdığı, müziklerini de Andrew Lloyd Webber'in yaptığı 23 yılı devirmiş olan bu harika müzikali 30 Ocak Perşembe akşamı izledik ve bayıldık. 






Bayılmadığımız tek şey kontrol adacığının arkasında oturmaktı. J sırasının ortasında oturduğumuzdan gözümüzü alan bilgisayar ekranlarının ışıklarını engellemek için broşürlerimizi yüzümüzün önünde tutarak izlemek zorunda kaldık tüm müzikali. Düşünsenize karanlık seyirci bölümünde bir cep telefonunun çıkardığı ışık bile ne kadar rahatsız edici olabilirken gözünüzün önünde bir sürü ekrandan yayılan ışık olduğunu! Oysa çözüm çok basit olabilirdi (ve Zorlu PSM'nin bunu düşünmemiş olmasını yadırgadım doğrusu!): Ekranların ve oradaki ekibin üzerine gerilecek koyu renkli bir kumaş tente. Ya da belki de o sıradaki koltukları 1. kategori olarak satmamak! Neyse, sorunları büyütüp alacağımız keyfi azaltmak yerine şikayetimizi ve çözüm önerimizi Zorlu PSM ile paylaşıp, bizden sonra izleyecekleri kurtarmak istedik ve bu sinir durumu unutmayı tercih ettik (henüz bir yanıt da alamadık, o ayrı). 






cats 1






Biz bu sırada oturmamıza rağmen çok keyif aldık bu müzikalden; müziklerinden, Jellicle Cats kabilesinin üyeleriyle tanışıp her birinin kendine has özelliklerini ve karakterlerini öğrenmekten, dolayısıyla da düzenli bir koreografi yerine her birinin başına buyruk hareketlerinden oluşan bir harmoninin ortaya çıktığı koreografiden, yaşadıkları ortamı görmekten, kostümlerden ve dekordan, esneklikleriyle ve estetikleriyle, tıslamalarıyla ve pençe atışlarıyla iyice kedileşmiş oyuncularından ve performanslarından çok keyif aldık. Teşekkürler Zorlu PSM, böyle güzel bir sahne yaptığın ve bizi böyle güzel yapıtlarla buluşturduğun için.






Ama şımarma hemen, çünkü şimdi sana bir eleştiri daha geliyor. O kadar büyük ve yüksek kapasiteli bir salon yapıyorsun da oraya toplanan insanların dışarı çıkabilmeleri için neden sadece tek bir yürüyen merdiven koyuyorsun? Aklım almıyor doğrusu. Bu kadar mı planlamadan yoksun kafalarız biz? Şahsen bunu gördükten sonra bu güzelim kültür sanat merkezini yapan kafalar bile proje aşamasında bunu akıl etmiyorlarsa, metrobüs yapanların araca giden merdiven yapmamaları hikayesine şaşırmamalı dedim (geriye dönük olarak). Yazık...






Yine de sinirimizi bozmuyoruz. Çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunları paylaşmaya, sesimizi duyurmaya , bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Bu sırada gördüklerimiz karşısında küskünlük yaşamayıp Zorlu PSM'nin bizlere getireceği diğer harika müzikaller ve konserleri kaçırmamaya çalışıyoruz (bkz. Notre Dame de Paris, Fazıl Say, Fahir Atakoğlu, Forever Tango ve daha pek çok etkinlik). Ve günlerimizi sanatla doldurarak ülkeyi ve etrafımızı saran çirkinlikleri bir nebze olsun görmemeye çalışıyoruz. Deneyin, iyi geliyor..






Meowww! :)


GLİSS Besleyici Yağ İksiri ile Tanışmaya Hazır Mısınız?



gliss besleyici yag iksiri ile tanismaya hazir misiniz 1
                                                                                                                     


Besleyici yağ iksiri ile yıpranmış ve kırılgan saçlar için yoğun onarım bakımı…



 Çok işlem görmüş, yıpranmış ve kırılgan saçlara, özellikle saç yapısını ve parlaklığını eski haline geri döndüren, etkili bir bakım gerekiyor. Yeni Gliss Ultimate Oil Elixir, acil ihtiyacı olan çok yıpranmış saçlara tam olarak bu bakımı sağlıyor. En etkili ve başarılı bileşenleriyle yoğun bakım gerçekleştiren yararlı yağlar içeriyor. Besleyici yağ iksiri formülüyle, yıpranmış saçlara anında etki ile esneklik, yumuşaklık ve nefes kesici parlaklık vererek sıvılaştırılmış saç bileşenleri ile onarıyor ve sağlıklı duruma getiriyor.






gliss besleyici yag iksiri ile tanismaya hazir misiniz 2






Yüksek kaliteli maddeler içeren onarım serisi…






Çok işlem görmüş, yıpranmış ve kırılgan saçlar, saç ucu çatlaklarına ve kırılmalarına karşı özellikle hassastır. İçeriden derinlemesine yıpranmış saçların kütikülleri pürüzlüdür ve genel olarak saçlar cansız, kırılgan görünür ve hissedilir. Zamanla cansızlaşarak taraması ve şekil alması zor hale gelir. Saçları doğal güzelliğine geri döndürmek için mükemmel biçimde etkili saç bakım ürünleri gerekir. Gliss Oil Elixir Serisi ile Gliss saç bakım uzmanları, yüksek kaliteli maddeler içeren onarım serisini sunuyor. Henkel Beauty Care Uluslararası Ürün Geliştirme Saç Bakım Direktörü Dr. Poppe, “Sıvı saç bileşenleri ve besleyici yağ iksirinin özel birleşimi, saç yapısının tam olarak derinlemesine onarımını ve aynı zamanda saç yüzeyinin süper ince bir film ile eşit şekilde kaplanarak pürüzsüzleşmesini mümkün kılıyor.” diyor. Sonuç ise saçlara ağırlaştırmadan ipeksi yumuşaklık ve göz kamaştırıcı parlaklık veren bir formül olarak kendini gösteriyor. Gliss Oil Elixir Serisi’nin yoğun besleyici-onarım formülü, yıpranmış saç yapısını onarıyor ve yüzeyindeki çatlakları dolduruyor. Gliss Oil Elixir Serisi, saçın doğal esnekliğini yeniden kazandırıyor ve her bir saç telini saç kırılmalarına, çatlaklarına ve kuruluğa karşı güvenilir şekilde koruyarak yumuşaklık, ipeksi pürüzsüzlük ve göz kamaştırıcı ışık saçan bir parlaklık hissi bırakıyor.






gliss besleyici yag iksiri ile tanismaya hazir misiniz 3






Mükemmel görünen, sağlıklı ve göz alıcı saçlar…






Çok işlem görmüş, yıpranmış ve kırılgan saçlarınızı düzenli olarak Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan ile yıkayabilir ve sonra pürüzsüzleştirmek için Ultimate Oil Elixir Saç Kremi uygulayabilirsiniz. Sadece kolay bir adımla saçlarınızın onarıldığını, karışıklığının açıldığını ve anında daha taranabilir hale geldiğini deneyimleyeceksiniz. Ultimate Oil Elixir Sıvı Saç Kremi ise hızlı bir dokunuş için mükemmel... Basit bir şekilde kuru ya da nemli saça sıkılıyor ve durulanması gerekmiyor. Ultimate Oil Elixir Saç Bakım Maskesi de ekstra derin ve etkili bir şekilde saçlarınızı forma sokuyor; haftada 2-3 kez uygulandığında saç yapısını içerisinden yeniden inşa ediyor, saç kırılmalarını önemli ölçüde azaltıyor ve nefes kesici bir parlaklık sağlıyor. Ultimate Oil Elixir Serum, çok özel ve onarıcı bir bakım ürünü olarak öne çıkıyor. Yenilikçi formülü, besleyici yağ iksiri içeriyor ve ek olarak ışıltılı altın parçacıkları saçlara mükemmel parlaklık yansımaları veriyor. Ayrıca, altın parçacıklı serum saç yapısına bakım yapıyor, saç kırılmalarına karşı koruyor, en cansız ve kırılgan saçlara bile ağırlaştırmadan, parlaklık ve ipeksi yumuşaklık katıyor.  






Gliss Ultimate Oil Elixir saç bakım serisi tüm mağazalarda…






Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan                                                  700 ml


Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan                                                  400 ml


Gliss Ultimate Oil Elixir Saç Kremi                                                200 ml


Gliss Ultimate Oil Elixir Sıvı Saç Kremi                                        200 ml


Gliss Ultimate Oil Elixir Saç Bakım Maskesi                               200 ml


Gliss Ultimate Oil Elixir Serum                                                       100 ml


  



Henkel dünya çapında lider markalar ve teknolojilerle üç iş alanında çalışır: Çamaşır ve Ev Bakımı, Güzellik Bakımı ve Yapıştırıcı Teknolojileri. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile hem tüketici hem de endüstriyel işlerde pazar lideri konumundadır. Henkel yaklaşık 47.000 çalışanı vardır ve 2012 mali yılında 16,510 milyon avro satış ile 2.335 milyon Euro vergisi ödenmiş faaliyet karı bildirmiştir. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri Alman borsa endeksi DAX’da listelenmiştir.


ispir fasulyesi güveçte etsiz nasıl pişirilir

Merhaba degerli site okurlarimiz. Bugunku konumuz ispir fasulyesi güveçte etsiz nasıl pişirilir.



ispir fasulyesi guvecte etsiz nasil pisirilir 1








Erzurum'un ilçesi İspir (memleketim) kuru fasulyesi ile ünlüdür.Şeker fasulyesi olarak da bilinir.

Orta boylarda,yuvarlak,beyaz renkte olup erken pişmesi,suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla bilinir.Hatta beyaz inci olarak da pek çok kişi tarafından adlandırılmakta.






Erken pişen lezzetli mi lezzetli bir fasulye.Haftada bir kez mutlaka pişirilir bizim mutfakta.Eşimin en sevdiği yemek diyebilirim.Bol etli,tereyağlı pişirileni makbuldür.Arada sucuklu olarak da pişiriyorum.

İspir fasulyesinin çeşitli pişirme teknikleri vardır.Güveçte,odun ateşinde,tandırda,fırında.Lezzetinin arttırmak için süt de eklenebiliyor.Kimi ılık süt ile akşamdan ıslatıyor kimi de pişirirken bir miktar süt ilave ediyor.

Ben klasik tencere yemeği olarak sucuklu hazırladım.Kuru fasulyeyi bu şekilde denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.


Malzemeler:


  • 2 su bardağı İspir Fasulye

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası

  • Tuz

  • 100 gr küçük doğranmış sucuk

  • Sıcak su



ispir fasulyesi guvecte etsiz nasil pisirilir 2






Yapılışı:



  • 2 su bardağı kuru fasulyeyi tencereye alın.

  • Üzerine sıcak su ekleyin ocakta 5 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.

  • Ve 6-7 saat şişmesi için bekletin.

  • Düdüklü tencereye sıvı yağı ekleyin.

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.

  • Sucukları ve salçayı ekleyin 1-2 dk da bu şekilde kavurun.

  • Önceden ıslattığınız kuru fasulyeyi süzün ve ekleyin.

  • 1-2 dk daha kavurun.

  • Tuz,tereyağ ve sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Sibobu yukarıda olmalı.

  • Kaynamaya başladıktan sonra sibobunu indirin.

  • 10-12 dk pişmeye bırakın.

  • Fasulyenin çeşidinden dolayı pişirme süresi değişebilir.

  • Düdüklü tencere dışında normal tencerede de pişirebilirsiniz.

  • Yemeğin suyu ne çok ne de az olmalı.Üzerini hafif geçmesi yeterli. 






ispir fasulyesi guvecte etsiz nasil pisirilir 3
Tencere : Eternity

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.




Onerimiz ilginc makale : ispir kuru fasulye islatmasi

Zencefilli Kalpler



zencefilli kalpler 1






Kurabiyenin her türlüsünü severim ben..Şeklini değiştirip her tür özel güne uygun bir tane yapabilirsiniz, yılbaşına, sevgililer gününe, doğum günlerine...Ya da hiç şekil vermezsiniz, öylesine, doğal, kendi halinde pişmiş, ama anne kurabiyesi tadında...






Ya da çok süslü, yeme de yanında yap, yeme de kutusunda sakla türünde..Veya yeni moda şekliyle üst üste koyup kremayla birbirine yapıştırarak, kurdeleyle birbirlerine bağlayarak...Üstelik evde çayın yanına yakışır, ofiste kahvenin, pikniğe de götürebilirsiniz, ev ziyaretinde şık bir kutu içinde hediye olarak da...Sokakta minik bir çocuğa çantanızdan çıkarıp uzatmanız da mümkün, parktaki bankta öpüşen iki genç sevgilinin kucağına bırakmanız da...Güzeldir kurabiyeler, baharatlıysa daha güzel, kalpliyse en güzel....






2,5 su bardağı Un     


1 çay kaşığı Karbonat     


1 çay kaşığı Zencefil     


125 gr.Margarin     


1,5 su bardağı Esmer Şeker     


1 Yumurta     


2 çorba kaşığı Bal 


Süslemek İçin:Şeker Hamuru  






Tüm malzeme yoğurulur. Merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Soğuyunca şeker hamurları ile süslenir.                 






Afiyet Olsun.


Yumurta Kafalar :))



yumurta kafalar 1






Arkadaşımın kızının okul ödevi.


Yumurtadan kuklalar yapılacakmış. 



yumurta kafalar 2






Yumurtaların içini boşaltıp, gözler yaptım.



yumurta kafalar 3



yumurta kafalar 4



yumurta kafalar 5






Ben yaptığım içinmidir bilmem ama gözüme çok sevimli göründüler. :)))))))



yumurta kafalar 6






Çocukların elinde kırılma ihtimali yüksek. 



yumurta kafalar 7






O yüzden korumaya almak gerek. :))



yumurta kafalar 8






Oluklu mukavvadan böylesi bir kutu yaptım. Yumurtaları yerleştirdim. 


Biraz acemice oldu ama amacına uygun olduğunu düşünüyorum. :)






Kutunun nasıl yapıldığını merak edenler burayı tıklayabilirler. :))






ZOYA İLE AŞKI BAŞKA YAŞA



ZOYA İLE AŞKIN HER RENGİNİ YAŞA






zoya ile aski baska yasa 1






Zoya Oje’nin yeni seri renkleri ile sevgilinizin elini daha içten tutun. Rengarenk Zoya’lar ile bu özel daha renkli bir aşka el ele girin.






Bu özel gecede, kendinize daha fazla özen göstererek şık ve bakımlı halinizle baş döndürmek istediğinizi biliyoruz. Gözlerinizle ona olan sevginizi yansıtırken, ellerinizle de bu aşkı hissettirmek için ZOYA Ojenin canlı renkleri ile şıklığınız tamamlayın.






zoya ile aski baska yasa 2










Romantik bir gecede gözleriniz ve ellerinizin başrol oynadığını düşürsek, şıklığınızı tamamlayacak renklerin her tonunu ZOYA ojede bulabileceğinizi hatırlatmak isteriz.






Zoya ojenin Cashmeres & Satins serisinden Giovanna’nın parlak yeşili veya Maria Luisa’nın ışıltılı ojeleri ile gecenize renk katabilir, bakımlı ellerinizdeki farklı renklerle cesur bir şıklık sergileyebilirsiniz.






Tüm seçkin eczane ve parfümerilerde..


Satış noktalarına www.miramaygroup.com dan ulaşabilirsiniz






Zoya Oje : 36 - TL






Bilgi İçin: www.miramaygroup.com



                  www.zoyaturkiye.com


tı patik örnekleri

Selam sevgili site okurlarimiz. Bugunku makalemiz tı patik örnekleri.


Bu örneği görünce örgüye yeni başlayanların bile patik örebileceğini düşünüyorum :)


Artık herkes kendi patiğini kendi örebilir. 


Küçük kareler örüp birleşince ortaya patik çıkıyor.


Hamile bayanlar çocukları içinde örebilirler :)


Bence hem kolay hem de güzel bir yöntem.


Resimleri yakınlaştırıp dikkatlice bakarsanız eğer örneği çıkarabilirsiniz.















ti patik ornekleri 1

Resimler internetten alıntıdır.



ti patik ornekleri 2



ti patik ornekleri 3



ti patik ornekleri 4



ti patik ornekleri 5



ti patik ornekleri 6



ti patik ornekleri 7



ti patik ornekleri 8












ti patik ornekleri 9

İğneyle içten dikerek birleştirebilirsiniz.



ti patik ornekleri 10












ti patik ornekleri 11

Kolay patiğimiz 7 Adet kare motif birleştirerek yapılıyor.


Şimdi de aynı kare yöntemiyle çocuklar için yapılacak patik modelimize bir göz atalım.











ti patik ornekleri 12

Resim internetten alıntıdır.












ti patik ornekleri 13

İnternetten alıntıdır.












ti patik ornekleri 14

İnternetten alıntıdır.
 Bu da başka bir model. Tığ işi patik te çok şık duruyor. 


ti patik ornekleri 15












ti patik ornekleri 16

Kalıbı da bu şekilde :)

Herkese şimdiden kolay gelsin. Ayağınızı sıcak, başınızı serin tutun inşallah...



Bütün örgü modelleri yazım için TIKLAYIN



İçimden koca bir şükür geçti. Yada her şey bir şükürdü. Ben içinden geçtim...


                                  FACEBOOK HESABIM İÇİN TIKLAYIN

                                    TWİTTER HESABIM İÇİN TIKLAYIN

                                  İNSTAGRAM HESABIM İÇİN TIKLAYIN



Bu yazi hakkinda daha detayli bilgi inceleyebileceginiz faydali bir kaynak : tığ işi patikler ve yapılışları

yazma örnekleri iğne oyası

Merhabalar sevgili web sitesi takipçilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün yazma örnekleri iğne oyası makalesini paylasmaya karar verdik.


iğne oyası yazma modelleri facebook,iğne oyalarım,yazma iğne oyaları,iğne oyaları,iğne oyası teknikleri,iğne oyası yazma modelleri yapılışı video,iğne oyası nasıl yapılır,ilahiler




Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş



Bu yazi ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : en güzel iğne oyası modelleri

kolye


...ve bu da kolye :) ... ... ... ... ...

yemeny collection

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Bugunku yayinimiz yemeny collection.


yemeny collection 1



Kesinlikle onerdigimiz diger konular ve siteler : yemeny collection

İRMİK HELVASI



irmik helvasi 1


Malzemeler(2kişilik)


1/2 su bardağı irmik


1/2 su bardağı süt


1/2 su bardağı su


1 su bardağı toz şeker


50 gr tereyağı


1 yemek kaşığı sıvıyağ


1 yemek kaşığı fıstık


Yapılışı


Tencereye sıvıyağı koyup fıstıkları sonra irmiği kavuruyoruz.Tereyağı çabuk yandığı için sonra ekliyoruz.Ayrı bir tencerede su süt ve şekeri kaynatıyoruz.İrmik kavrulduktan sonra sıvı karışımı ekleyip kısık ateşte pilav gibi demlendiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.






Guerlain Terre Indigo Far Paleti




guerlain terre indigo far paleti 1


 Güçlü ve zengin renkler kadifemsi göz farı paletinde bir araya geldi. 

Kahverenginin koyu ve açık tonları, yoğun okyanus mavisi ve gösterişli turuncu mozaik desenle süslenmiş bu far paletinde birleştiler. Zengin pigmentlere sahip bu dört renk ile ruh halinize göre dilediğiniz uygulamayı yapabiliriz. Yumuşak renklerle sofistike bir görüntü veya yoğun renklerle çarpıcı bakışlar yaratmak mümkün. 
 


guerlain terre indigo far paleti 2


Guerlain Terre Indigo Far Paleti sade ve şık bir kahve/mor arası ambalaja  sahip. Palet içerisinde 2 adet fırça aplikatör ve geniş bir aynası var. Farın altın ışıltılarla desteklenmiş çok güzel bir inka deseni var, fakat bu altın ışıltılar 3-5 kullanımda siliniyor.


guerlain terre indigo far paleti 3


Toz toz olmayan, yumuşak dokulu ve kolay uygulanan farlar. 4 far da pigmentli ve kalıcı. Güzel bir turuncu portakal rengi, mavi / lacivert renk ve açık ve koyu kahve renklerinden oluşuyor. 


guerlain terre indigo far paleti 4


Genelde kahve tonları bir çoğunuz tarafından çok seviliyor ama ben pek kahve far sevmem. Fakat bu paletteki koyu kahveye bayıldım. Lacivert ile turuncu çok sevdiğim renkler zaten. Aslında küp şeklinde ayrılmış farlar her zaman tercihim ama zor kullanılsa da bu palete sahip olmak çok mutlu etti beni. 


guerlain terre indigo far paleti 5


Turuncu far ve koyu kahve farla yaptım bu makyajı. Üst kısıma hafifçe açık kahve fardan geçtim. Koyu kahve gerçekten muhteşem. Çok sevdim. 


guerlain terre indigo far paleti 6


Turuncu, laciver ve üst kısıma hafifçe açık kahve fardan uyguladım. Lacivert far da muhteşem.


Markaların koleksiyonlarını hiç takip etmiyorum, tesadüf eseri edindiğim bir palet. Koleksiyon ürünü olduğundan satıştan kalktı diye biliyorum.



incirli kurabiye tarifleri

Merhabalar sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yazimiz incirli kurabiye tarifleri.

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle sevgili özlemin yaptığı harika bir kurabiye tarifi paylaşmak istyiorum.incirli tatları sevenler bu kurabiyeyi mutlaka denesinler derim.buyrun bakalım incirli kurabiye tarifimize:


incirli kurabiye tarifleri 1
malzemeler:

1 pk margarin(yumuşak)

1 çay badağı sıvıyağ

yarım su bardağı tozşeker

yarım su bardağı pudra şekeri

1 pk kabartma tozu

1  yumurta sarısı içine beyazı dışına

10-11 küçük doğranmış incir

aldığı kadar un

incirler biraz ılık suda bekletilir.yumuşayan incirler ufak ufak doğranır.

un hariç tüm malzemeler karıştırılır.içine doğranmış incirlerde ialve edildikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdak elimizle yuvarlak yapıp önce yumurta akına sonra iri kıyılmış cevize batırılır ve 180 derece fırında pişirilir.

afiyet olsun.


incirli kurabiye tarifleri 2



Bu konu hakkinda daha detayli yazi gorebileceginiz onemli bir web kaynagi : incirli kurabiye tarifleri