ispir fasulyesi güveçte etsiz nasıl pişirilir
Merhaba degerli site okurlarimiz. Bugunku konumuz ispir fasulyesi güveçte etsiz nasıl pişirilir.
Erzurum'un ilçesi İspir (memleketim) kuru fasulyesi ile ünlüdür.Şeker fasulyesi olarak da bilinir.
Orta boylarda,yuvarlak,beyaz renkte olup erken pişmesi,suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla bilinir.Hatta beyaz inci olarak da pek çok kişi tarafından adlandırılmakta.
Erken pişen lezzetli mi lezzetli bir fasulye.Haftada bir kez mutlaka pişirilir bizim mutfakta.Eşimin en sevdiği yemek diyebilirim.Bol etli,tereyağlı pişirileni makbuldür.Arada sucuklu olarak da pişiriyorum.
İspir fasulyesinin çeşitli pişirme teknikleri vardır.Güveçte,odun ateşinde,tandırda,fırında.Lezzetinin arttırmak için süt de eklenebiliyor.Kimi ılık süt ile akşamdan ıslatıyor kimi de pişirirken bir miktar süt ilave ediyor.
Ben klasik tencere yemeği olarak sucuklu hazırladım.Kuru fasulyeyi bu şekilde denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tencere : Eternity
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Onerimiz ilginc makale : ispir kuru fasulye islatmasi
Orta boylarda,yuvarlak,beyaz renkte olup erken pişmesi,suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla bilinir.Hatta beyaz inci olarak da pek çok kişi tarafından adlandırılmakta.
Erken pişen lezzetli mi lezzetli bir fasulye.Haftada bir kez mutlaka pişirilir bizim mutfakta.Eşimin en sevdiği yemek diyebilirim.Bol etli,tereyağlı pişirileni makbuldür.Arada sucuklu olarak da pişiriyorum.
İspir fasulyesinin çeşitli pişirme teknikleri vardır.Güveçte,odun ateşinde,tandırda,fırında.Lezzetinin arttırmak için süt de eklenebiliyor.Kimi ılık süt ile akşamdan ıslatıyor kimi de pişirirken bir miktar süt ilave ediyor.
Ben klasik tencere yemeği olarak sucuklu hazırladım.Kuru fasulyeyi bu şekilde denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı İspir Fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
- Tuz
- 100 gr küçük doğranmış sucuk
- Sıcak su
Yapılışı:
- 2 su bardağı kuru fasulyeyi tencereye alın.
- Üzerine sıcak su ekleyin ocakta 5 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Ve 6-7 saat şişmesi için bekletin.
- Düdüklü tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
- Sucukları ve salçayı ekleyin 1-2 dk da bu şekilde kavurun.
- Önceden ıslattığınız kuru fasulyeyi süzün ve ekleyin.
- 1-2 dk daha kavurun.
- Tuz,tereyağ ve sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Sibobu yukarıda olmalı.
- Kaynamaya başladıktan sonra sibobunu indirin.
- 10-12 dk pişmeye bırakın.
- Fasulyenin çeşidinden dolayı pişirme süresi değişebilir.
- Düdüklü tencere dışında normal tencerede de pişirebilirsiniz.
- Yemeğin suyu ne çok ne de az olmalı.Üzerini hafif geçmesi yeterli.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Onerimiz ilginc makale : ispir kuru fasulye islatmasi