Cats



Cats'e hâlâ gitmeyen var mı aramızda? Gitmediyseniz, ne yapıp edip Cats için bir bilet bulun ve burada oldukları bu son 4 akşamı kaçırmayın. Hikayesini T.S Eliot'ın yazdığı, müziklerini de Andrew Lloyd Webber'in yaptığı 23 yılı devirmiş olan bu harika müzikali 30 Ocak Perşembe akşamı izledik ve bayıldık. 






Bayılmadığımız tek şey kontrol adacığının arkasında oturmaktı. J sırasının ortasında oturduğumuzdan gözümüzü alan bilgisayar ekranlarının ışıklarını engellemek için broşürlerimizi yüzümüzün önünde tutarak izlemek zorunda kaldık tüm müzikali. Düşünsenize karanlık seyirci bölümünde bir cep telefonunun çıkardığı ışık bile ne kadar rahatsız edici olabilirken gözünüzün önünde bir sürü ekrandan yayılan ışık olduğunu! Oysa çözüm çok basit olabilirdi (ve Zorlu PSM'nin bunu düşünmemiş olmasını yadırgadım doğrusu!): Ekranların ve oradaki ekibin üzerine gerilecek koyu renkli bir kumaş tente. Ya da belki de o sıradaki koltukları 1. kategori olarak satmamak! Neyse, sorunları büyütüp alacağımız keyfi azaltmak yerine şikayetimizi ve çözüm önerimizi Zorlu PSM ile paylaşıp, bizden sonra izleyecekleri kurtarmak istedik ve bu sinir durumu unutmayı tercih ettik (henüz bir yanıt da alamadık, o ayrı). 






cats 1






Biz bu sırada oturmamıza rağmen çok keyif aldık bu müzikalden; müziklerinden, Jellicle Cats kabilesinin üyeleriyle tanışıp her birinin kendine has özelliklerini ve karakterlerini öğrenmekten, dolayısıyla da düzenli bir koreografi yerine her birinin başına buyruk hareketlerinden oluşan bir harmoninin ortaya çıktığı koreografiden, yaşadıkları ortamı görmekten, kostümlerden ve dekordan, esneklikleriyle ve estetikleriyle, tıslamalarıyla ve pençe atışlarıyla iyice kedileşmiş oyuncularından ve performanslarından çok keyif aldık. Teşekkürler Zorlu PSM, böyle güzel bir sahne yaptığın ve bizi böyle güzel yapıtlarla buluşturduğun için.






Ama şımarma hemen, çünkü şimdi sana bir eleştiri daha geliyor. O kadar büyük ve yüksek kapasiteli bir salon yapıyorsun da oraya toplanan insanların dışarı çıkabilmeleri için neden sadece tek bir yürüyen merdiven koyuyorsun? Aklım almıyor doğrusu. Bu kadar mı planlamadan yoksun kafalarız biz? Şahsen bunu gördükten sonra bu güzelim kültür sanat merkezini yapan kafalar bile proje aşamasında bunu akıl etmiyorlarsa, metrobüs yapanların araca giden merdiven yapmamaları hikayesine şaşırmamalı dedim (geriye dönük olarak). Yazık...






Yine de sinirimizi bozmuyoruz. Çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunları paylaşmaya, sesimizi duyurmaya , bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Bu sırada gördüklerimiz karşısında küskünlük yaşamayıp Zorlu PSM'nin bizlere getireceği diğer harika müzikaller ve konserleri kaçırmamaya çalışıyoruz (bkz. Notre Dame de Paris, Fazıl Say, Fahir Atakoğlu, Forever Tango ve daha pek çok etkinlik). Ve günlerimizi sanatla doldurarak ülkeyi ve etrafımızı saran çirkinlikleri bir nebze olsun görmemeye çalışıyoruz. Deneyin, iyi geliyor..






Meowww! :)