Kurstan




 Bu hafta tatiileride fırsat bilerek meteciğide alıp kursa gittim. Oğluşumun şansına hamburger vardı menüde. Metekuş 2 tane indirdi mideye. Tabi diğer yaptıklarımızın tadına bile bakmadı :)



 Bu pilav süper ötesi. Özbek bir arkadaşımız tarafından yapıldı.hocamız bildiklerimi paylaşmamız adına herkese sırayla bildiği bir yiyeceği paylaşmasını istedi. Haftaya bende börek yapıcam antakyalı değilim ama o bölgeden bir tarif bekleyin;)



 Pilavın yapımına gelince. Ben yaptığımız ölçüyü vericem yapacak olanlar miktarı kendilerine göre ayarlasın. 4 soğan piyazlık doğranır kızdırılmış 1,buçuk su bardağı sıvıyağda sotenenir. Karamelize olunca 1 kilo kuşbaşı( ister kuzu ister dana) et ilave edilir. Sotelemeye devam edilir. Et suyunu çekince 1 kg kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç eklenir. Havuçla birlikte sotelemeye devam edilir. Tuz pulbiber eklenir. Üzerini geçecek kadar su eklenir kapağı kapatılır. Et'ler yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 1 saat sonra, yarım saat suda bekletilmiş 1 kilo basmati pirinç eklenir. Üzerini geçecek kadar su eklenir. Suyunu çekince demlenmesi için altı kapatılıp kenara alınır.