Sebzeli kiş




sebzeli kis 1
Kursta yaptığımız Besleyici ve lezzetli bir kiş tarifi. Biz porsiyonluk yaptık ama isteyen büyük tart kalıbındada yapabilir. İçi için;az sıvıyağda 1 küp doğranmış soğan 1 küp doğranmış havuç 2 küp doğranmış kabak 1 kırmızı 1 yeşil küp doğranmış biber 1 küçükkonserve doğranmış mantar sırasıyla sotelenir. 1 kaşık un ve 1 çay bardağı bezelye eklenir. Karabiber pulbiber tuz eklenir. 1 su bardağı süt eklenir suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp ılık hale gelince içine 2 şer dilim küp doğranmış dil peyniri ve beyaz peynir eklenir. İç harcımız hazır


sebzeli kis 2
 Hamur için;3 bardak un 1 pk tereyağ. 2 çayk tuz 3 kaşık soğuk su 1 kaşık sirke 2 yumurta sarısı hep birlikte yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir. Istenirse tek porsiyonluk istenirse büyük tart kalıbına hamur döşenir.çatalla hamurun üzerine delikler açılır.  İç malzeme konulur. 170 derecede pişirilir. Inmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Üzeri kızlarına fırından alınır.


sebzeli kis 3



sebzeli kis 4
 Ben direk çatalı kâsenin içine daldırdım ama arkadaşlar gayet rahat bir şekilde kabından çıkarıp ters çevirerek servis yaptı:)


sebzeli kis 5