tavuklu milföy nasıl yapılır
Selam degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün tavuklu milföy nasıl yapılır makalesini yayinlamaya karar verdik.
Sanırım beni tanıyan herkese vermişimdir bu kolay ve şık tarifi...Özellikle yeni evli henüz mutfağa alışmaya çalışan genç bayanlara ;) Ama bu kolay tarifi henüz bilmeyen almayan kaldıysa diye birde buradan paylaşayım istedim... Özellikle yemeklerin yanına tamamlayıcı olabilecek hafif bir tavuk börek karışımı bir şey.Hemen yapımına geçelim isterseniz.
MALZEMELER
YAPILIŞI
Onerimiz enterasan bir yazi : yoğurtlu sulu köfte
MALZEMELER
- Adam sayısına göre tavuk budu (baget)
- Aynı sayıda kare milföy hamuru
- Tuz ve kara biber
- 1 yumurta sarısı
- Folyo
YAPILIŞI
- Butlar yıkanarak üzerini geçecek kadar sıcak su,tuz ve kara biber konulup haşlanır.
- Haşlanmış butlar sudan çıkarılarak derileri temizlenir.
- Milföy hamurları buzluktan çıkarıp beş-on dakika yumuşaması için bekletilir.
- Her bir hamurun ortasına birer tavuk konulur.
- İki yandan toparlayarak ortada yapıştırılır.
- Sonra ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında milföyler kızarıp pişene kadar bekletilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Servis yapılırken kemiklerin ucu folyoyla sarılır.
- Afiyet olsun...
Onerimiz enterasan bir yazi : yoğurtlu sulu köfte