AÇIKLAMALI BEBEK HIRKASI
Selam sevgili site okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün AÇIKLAMALI BEBEK HIRKASI makalesini paylasmaya karar verdik.
MERHABALAR;
Blogumu uzun zamandır takip edenler diyeceklerdir ki ; yine mi bu Deniz Temalı Bebek Takımı... Ama bu defa Sevgi hanımın ricası üzerine sıvadım koları...
sevgi dedi ki...
Bu konu hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz kaliteli bir sayfa : erkek bebek kapşonlu hırka modelleri anlatımlı
MERHABALAR;
Blogumu uzun zamandır takip edenler diyeceklerdir ki ; yine mi bu Deniz Temalı Bebek Takımı... Ama bu defa Sevgi hanımın ricası üzerine sıvadım koları...
sevgi dedi ki...
"selamalr sevgili arkadaşım.ben deniz temalı hırkanızdan ördüm elinize salık harika olmuş.koltuk altına kadar geldim.reglan kol için üç ilmek kesin yazmışsınız.kol ayrımından sonra reglan kol kesimini anlatabilirmisiniz acaba.örgü elimde kaldı valla,her ksimden sonra kaç sırada bir kesiyorsunuz.bide üç ilmeği keserken birliktemi örüyorsunuz.takıldım kaldım.acil yardım bana.. şimdiden teşekkürler ederim.hatta resimli ekleyebilirseniz çok çok sevinirim.."
Birazdan sizlerle "Burgulu Reglan Kolu" paylaşacağım. Umarım yeterince açıklayıcı ve detaylı anlatabilirim...Ben kol yapımını 36 ilmek üzerinde anlatacağım.. Haroşanın örneğimizle pek bir ilgisi yok.. Sadece örgünün uç kısmı kıvrılmasın diye yapıldı.. Haroşanın üzerine 4 sıra düz ördükten sonra; reglan kesimine başlıyoruz.
Kol yapımında her iki tarafta da sabit ilmek bırakacağız.. Ben 2 ilmek bırakacağım.( Yanlarda bırakılan ilmek sayısı 3-4'den fazla olursa örgünün kenarları gergin oluyor ve kazaklarda kötü bir görüntüye sebep oluyor..) Sabit 2 ilmeği ördükten sonra 3 ilmeği tığa alıyoruz.
Tığı aldığımız ilmeklerle birlikte sanki burgu yapıyormuşuz gibi sol elimizdeki şişin arkasına geçiriyoruz.
Tığa aldığımız ilmeklerden 1.'si ile sol elimizdeki şişteki ilmeklerden 1.'sini birlikte örüyoruz. Aynı işlemi 2. ve 3. ilmekler için de yapıyoruz. ( Tığa kaç ilmek alırsak bu işlemi o sayıda yapıyoruz. Bu sayıyı elimizdeki mevcut ilmeğin kol evi yapımının bitiminde kaç ilmek olmasını istiyorsak ona göre belirleriz.)
Kesimin sonunda kullandığımız 6 ilmek; 3 ilmeğe düşer.
Aynı işlem sıra sonunda da tekraralanır, küçük bir farkla... Sıranın sağında tığdaki ilmekler sol elimizdeki şişteki ilmeklerin altına alınırken; sıranın solunda tığdaki üç ilmek sol elimizdeki şişin üzerine çıkarılır.
Şişin üzerine alınan ilmekler; sırasıyla tığdaki 1.ilmek ile şişteki 1. ilmek., 2. ile 2., 3. ile 3. örülür...
Sıra sonunda yine sabit 2 ilmek örüyoruz.
Her iki taraftan 3'er ilmek azaltarak yaptığımız ilk işlemden sonra, 36 ilmeğimiz 30 ilmeğe düşümüş oluyor. Bu işlem arka ve kollar için her iki taraftan yapılırken; hırka gibi önü iki parçalı örgülerde ise düğme ve iliği olmayacak taraftan yapılıyor.
Aynı işlemi 5 sıra düz ördükten sonra istediğimiz sayıda tekrarlıyoruz. Ben Deniz temalı Bebek Takımının hırkasında bu işlemi 6 defa tekrarladım..
Örgünün arkadan görünüşü...
Diğer Reglan kollu çalışmalarımdan bazılarını da hatırlayalım kısaca;
VAKVAKLI HIRKA..
HELLO KİTY'Lİ BEBEK HIRKASI
BAHAR TEMALI BEBEK KAZAĞI
Yeni paylaşımalrda yeniden görüşmek dileğiyle...
SEVGİLER....
Bu konu hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz kaliteli bir sayfa : erkek bebek kapşonlu hırka modelleri anlatımlı