KREMALI ET TAVUK
Selam sevgili site takipçilerimiz. Bugunku yayinimiz KREMALI ET TAVUK.
İftardan İlk Tarifler,,
Tavuk tarifini kırmızı etle de yapabilirsiniz, değişik bir lezzet oldu ben çok beğendim, tarifini paylaştığı için Şef Tanju'ya teşekkürler:)) eksik varsa özür...
Yasmin Pirinci seviyorsanız bu pilav süperr, yani denenmeli...
Bademli Tavuk
Malzemeler;
-1,5 kg. tavuk kalça (jülyen doğranmış)
-3 adet kapya biber(kırmızı biberler)
-3 adet köy biberi
-1 baş soğan
-1/2 bardak badem (suyun içinde 3-4 dak. kaynayınca kabukları çıkıyor)
-1 pk. krema
-Karabiber, tuz
-Sıvıyağ
Yapılışı;
-Öncelikle tavukları suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Diğer tarafta doğranmış biberleri biraz z.yağda çevirelim
-Yemeklik doğranmış soğanı ve bademleri ekleyelim
-2-3 dak. kavurduktan sonra tavukları ve tuzunu ekleyelim
-5 dak. kadar pişirip içine kremayı döküp fazla hırpalamadan karıştıralım
-En son karabiberi ekleyip altını kapatalım.
Kremalı Pilav
Malzemeler;
-2 su bardağı yasmin pirinç
-2 adet patlıcan
-1 adet havuç
-2 baş soğan
-1/2 su bardağı antep fıstık içi
-1 pk. krema
-Tuz, sıvıyağ
-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
-Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım, bir peçete üzerinde bekletelim
-Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp z.yağda çevirelim
-İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup hafif rengi dönene kadar karıştıralım
-Fıstıkları, pirinci ve tuzu ekleyip çevirelim
-2-3 dak. çevirip suyunu verelim
-Kısık ateşte pişirelim
-Pişmeye yakın patlıcanları üzerine serpelim
-Piştiğine emin olunca kremayı üzerinde gezdirip altını kapatalım
-Sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendikten sonra servis edelim.
Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger bir yazi : içi kremalı hindistan cevizli kurabiye tarifi
İftardan İlk Tarifler,,
Tavuk tarifini kırmızı etle de yapabilirsiniz, değişik bir lezzet oldu ben çok beğendim, tarifini paylaştığı için Şef Tanju'ya teşekkürler:)) eksik varsa özür...
Yasmin Pirinci seviyorsanız bu pilav süperr, yani denenmeli...
Bademli Tavuk
Malzemeler;
-1,5 kg. tavuk kalça (jülyen doğranmış)
-3 adet kapya biber(kırmızı biberler)
-3 adet köy biberi
-1 baş soğan
-1/2 bardak badem (suyun içinde 3-4 dak. kaynayınca kabukları çıkıyor)
-1 pk. krema
-Karabiber, tuz
-Sıvıyağ
Yapılışı;
-Öncelikle tavukları suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Diğer tarafta doğranmış biberleri biraz z.yağda çevirelim
-Yemeklik doğranmış soğanı ve bademleri ekleyelim
-2-3 dak. kavurduktan sonra tavukları ve tuzunu ekleyelim
-5 dak. kadar pişirip içine kremayı döküp fazla hırpalamadan karıştıralım
-En son karabiberi ekleyip altını kapatalım.
Kremalı Pilav
Malzemeler;
-2 su bardağı yasmin pirinç
-2 adet patlıcan
-1 adet havuç
-2 baş soğan
-1/2 su bardağı antep fıstık içi
-1 pk. krema
-Tuz, sıvıyağ
-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
-Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım, bir peçete üzerinde bekletelim
-Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp z.yağda çevirelim
-İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup hafif rengi dönene kadar karıştıralım
-Fıstıkları, pirinci ve tuzu ekleyip çevirelim
-2-3 dak. çevirip suyunu verelim
-Kısık ateşte pişirelim
-Pişmeye yakın patlıcanları üzerine serpelim
-Piştiğine emin olunca kremayı üzerinde gezdirip altını kapatalım
-Sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendikten sonra servis edelim.
Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger bir yazi : içi kremalı hindistan cevizli kurabiye tarifi