Pırasalı Omlet Tarifi
Bol et tükettiğimiz kurban bayramının ardından,yenisine sağlıkla,huzurla kavuşmak ümidi ve kesilen kurbanların yerine ulaşmış olması dileğiyle merhaba!
Bayram kurban olunca,haliyle sofralardan et eksik olmadı.
Her nereye gitsek, mutlaka kurban etleriyle yapılan yemekler karşıladı muhtemelen çoğumuzu.
Bu yüzden de,bir süre et görmek istemiyor oluşumuz da çok doğal doğrusu!
Örneğin,ben önümüzdeki günler boyunca hazırlayacağım sebze ve bakliyatları sıraya koydum bile!
Bu sıralamanın öncelikli sebzelerinden birisi pırasa olacak gibi gözüküyor.
Çocukluğumda bir türlü sevemediğim sebzelerdendi pırasa.Hatta taze soğanı bile pırasa zannederek suratımı ekşitip ''Annem pırasa yapacak eyvah'' diye kendi kendime triplendiğim zamanları hatırlıyorum.
Şimdiyse,çok aramamakla birlikte, olduğu zaman farklı pişirme yöntemleriyle şifa deposu bu bitkiyi mevsimi süresince tüketmeye gayret ediyorum.
Her sabah olmasa bile,sık sık pırasalı omlet yapmama kimse itiraz etmiyor mesela.
Hem yapımı pratik,hem de doyurucu olmasıyla birlikte lezzeti de gayet yerinde olunca, kahvaltıların yanı sıra,yemek niyetine de pırasalı omlet yaptığım oluyor.
Hazır mevsimiyken, mutlaka denenesi tariflerden bir tanesi..
Afiyet şifa olsun..
Pırasalı Omlet Tarifi:
Malzemeler:
3 yumurta
2 adet ince pırasa
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber
hazırlanışı:
Pırasaları yıkayıp incecik doğrayın.Kırmızı kapya biberi de küçük küçük doğrayıp tavaya alın.Üzerine 1 çorba kaşığı kadar tereyağı ekleyip,pırasalar cansızlaşana kadar çevirip,ocağı kapatın.
Yumurtaları geniş bir kabın içine kırıp çırpın.Baharatları ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın.
Soğuyan pırasa ve biber soteyi de karışıma ekleyip yeniden karıştırın.
Seramik tavaya tereyağı koyup eritin ve omleti içerisine boşaltın.
Altı pişince ters çevirerek diğer tarafını da pişirip servis yapın.
Afiyet şifa olsun..