Güllaç Nasıl Yapılır? Güllaç Tarifi


Ramazan tatlısı olarak bilinen güllaç sütlü ve hafif bir tatlıdır. Özellikle ramazanda çok yapılır. Aslında hafif bir tatlı olması nedeniyle diğer zamanlarda da yapılıp tüketilebilir. Ramazanda bir çok kişi evinde güllaç yapmak isteyecektir. Güllaç nasıl yapılır unutanlar veya yeni öğrenenler için beğeneceğiniz bir güllaç tarifini yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.





Güllaç Tarifi Oktay Usta, Güllaç Tarifi, Güllaç Nasıl Yapılır, Ramazan Tatlısı Tarifleri, Güllaç Yapımı, Güllaç Yapılışı



Güllaç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?


 2-2,5 litre süt

Güllaç yaprağı

2,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı hindistan cevizi

Yeşil Fıstık

Fındık

Mevsim meyveleri

Gül suyu




Kullanılacak güllaç yaprağına göre kullanılan süt miktarı değişir. 12-14 yaprak güllaca 2 litre süt ve 1 kg kadar toz şeker kullanılabilir. Çok şekerli sevmeyenler şekeri daha az kullanabilirler.





Güllaç Tarifi Oktay Usta, Güllaç Tarifi, Güllaç Nasıl Yapılır, Ramazan Tatlısı Tarifleri, Güllaç Yapımı, Güllaç Yapılışı



Güllaç Tarifi:


Güllaç nasıl yapılır bunun için öncelikle sütümüzü kaynatıyoruz. Kaynama başladıktan sonra şekerimizi ekliyoruz beraber ikisini de kaynattıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Önceden hazırladığımız geniş bir tepsiye 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Güllaç yaprağını bir miktar süt ile ıslatıyoruz. Üzerine süt dökerek bu şekilde 5 kat daha yaprak dizdikten sonra yumuşaması için kenarlarından bastırıyoruz. Güllacın yapraklarının her tarafının eşit yumuşaklıkta olmasına özen gösteriniz.




5.katta güllacın içine yarım bardak pudra şekeri, yarım hindistan cevizini, fındık ve fıstığı ekleyin. Bundan sonra tekrar üzerine diğer güllaç yapraklarını ilave ediyoruz bu yapraklarıda sütle ıslatıp yumuşamalarını sağlıyoruz eğer tepsinin kenarından dışarı sarkan yapraklar varsa bunları kırıp boşluklara ekleyerek onlarında sütle yumuşamasını sağlıyoruz. Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ilave edin. En son üstüne tekrardan süt ilave edilir.




En son gül suyumuzu güllacın yapraklarının üzerine gezdirerek döküyoruz. Artık tamamlanan güllacımızı 45 dakika kadar buzdolabında bekleterek soğumasını sağlıyoruz.




Buzdolabında soğuyan güllacın üstünü fındık, toz yeşil fıstık, ceviz ve kivi, çilek gibi mevsim meyeveleri ile süsleriz. Güllacı süslerken genelde nar kullanılır ancak şuan mevsimi olmadığı için farklı meyvelerle de süslenebilir.




Görüldüğü gibi güllaç tatlısının hazırlanması oldukça basit, güllaç nasıl yapılır bunu öğrendikten sonra Güllacı istediğiniz şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.



Bu Yazılarda İlginizi Çekebilir.






Güllaç Nasıl Yapılır? Güllaç Tarifi ile ilgili telif haklarına ve yasalara aykırı bir bilgi veya link bulunuyorsa lütfen iletişim sayfamızdan bize bildirimde bulununuz.