Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi






































Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama



MALZEMELER

6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)

6 dal yesil sogan

1 demet marul tuz

karabiber

Sivi yag

YAPILIŞI

Kuzu kapamalari güzelce yikayin.Bir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzu kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve

marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün. Agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30 -45 dakika pisirin.