Felsefe Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi



Felsefe Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi












felsefe meslegi is durumu hakkinda detayli bilgi 1

felsefe iş olanağı tm-3
Felsefe Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Felsefe böümünün puan türü TM-3 tür

Felsefe Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Soyut konularla uğraşmaktan hoşlanan, temel bilimler ve sosyal bilimler alanlarında başarılı, olaylar arasında ilişki kurma yeteneğine sahip, filozoflar ve sistemleri sabır ve dikkatle incelemeye meraklı, kavramları ve fikirleri sistemleştirme yeteneğine sahip, özgür düşünceye sahip kişiler olmaları gerekmektedir.

Felsefe Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Metafizik, antropoloji, bilim felsefesi, mantığın gelişimi, epistemoloji, uygarlık tarihi, sembolik mantık, zihin felsefesi, etik, siyaset felsefesi, sanat felsefesi, toplum ve iletişim gibi dersler görülmektedir.

Felsefe Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?

Kurum ve kuruluşlarda Halkla ilişkiler uzmanı olarak yada eğitim kültür planlama, değerlendirmeyle ilgili bölümlerde çalışabilirler. Felsefeciler en az 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji dersi aldığını belgelendirenler ile ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını başarı ile tamamlayanlar orta dereceli okullarda felsefe grubu öğretmenliğide yapabilirler. Düşünce üretebilen ve yazılı olarak basında iş bulabilirler. Kamu kuruluşlarından MEB milli eğitim bakanlığı, Kültür ve turizm bakanlığı, TRT, ve üniversitelerde de çalışabilirler.