KREMALI ET TAVUK

Selam sevgili site takipçilerimiz. Bugunku yayinimiz KREMALI ET TAVUK.


kremali et tavuk 1


 


İftardan İlk Tarifler,,


 


Tavuk tarifini kırmızı etle de yapabilirsiniz, değişik bir lezzet oldu ben çok beğendim, tarifini paylaştığı için Şef Tanju'ya teşekkürler:)) eksik varsa özür...


Yasmin Pirinci seviyorsanız bu pilav süperr, yani denenmeli...


 


Bademli Tavuk


 


Malzemeler;


 


-1,5 kg. tavuk kalça (jülyen doğranmış)


-3 adet kapya biber(kırmızı biberler)


-3 adet köy biberi


-1 baş soğan


-1/2 bardak badem (suyun içinde 3-4 dak. kaynayınca kabukları çıkıyor)


-1 pk. krema


-Karabiber, tuz


-Sıvıyağ


 


Yapılışı;


 


-Öncelikle tavukları suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirelim


-Diğer tarafta doğranmış biberleri biraz z.yağda çevirelim


-Yemeklik doğranmış soğanı ve bademleri ekleyelim


-2-3 dak. kavurduktan sonra tavukları ve tuzunu ekleyelim


-5 dak. kadar pişirip içine kremayı döküp fazla hırpalamadan karıştıralım


-En son karabiberi ekleyip altını kapatalım.


 






kremali et tavuk 2


Kremalı Pilav



Malzemeler;



-2 su bardağı yasmin pirinç

-2 adet patlıcan

-1 adet havuç

-2 baş soğan

-1/2 su bardağı antep fıstık içi

-1 pk. krema

-Tuz, sıvıyağ

-3 su bardağı sıcak su



Yapılışı;



-Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım, bir peçete üzerinde bekletelim

-Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp z.yağda çevirelim

-İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup hafif rengi dönene kadar karıştıralım

-Fıstıkları, pirinci ve tuzu ekleyip çevirelim

-2-3 dak. çevirip suyunu verelim

-Kısık ateşte pişirelim

-Pişmeye yakın patlıcanları üzerine serpelim

-Piştiğine emin olunca kremayı üzerinde gezdirip altını kapatalım

-Sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendikten sonra servis edelim.



Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger bir yazi : içi kremalı hindistan cevizli kurabiye tarifi