kremalı yaş pasta

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Simdiki konumuz kremalı yaş pasta.

Bu pastayı hafta içi gelen misafirlerim için hazırladım. Herkes çok ama çok beğendi. Hatta bayıldılar diyebilirim. Pandispanyası harika oluyor gerçekten tavsiye ediyorum. Sünger gibi puf puf. Hazırını aratmıyor yani o derece :))))

Mutlaka denemenizi isterim. Sonuçtan çok ama çooook memnun kalacaksınız. Bana inanın. Pastayı değişik meyvelerle ya da çikolata sosla da deneyebilirsiniz. Biz şeftalili olarak çok beğendik. Çok fresh ve lezzetliydi.

İşte tarifim  :)))





kremali yas pasta 1

Pandispanya malzemeleri:

3 yumurta,

1 su bardağı şeker,

1 çay bardağı soğuk su,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

1,5 su bardağı elenmiş un


Islatmak için: 1 su bardağı süt


kremali yas pasta 2

Kreması için:

2 su bardağı süt,

5 çorba kaşığı şeker,

2 çorba kaşığı un,

1 çorba kaşığı nişasta,

2 çorba kaşığı labne peyniri,

1 paket vanilya,

1 tatlı kaşığı tereyağı


Üzeri için:

2 adet şeftali

hazır tart jölesi 

jöleyi evde kendiniz yapmak isterseniz

1 su bardağı su, 

1 tatlı kaşığı nişasta,

2 çorba kaşığı şeker,

piştikten sonra 1 çay kaşığı vanilya


kremali yas pasta 3

Yapılışı:

Çukur bir cam kasenin içine yumurtaları kıralım. Şekeri ilave edip mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpalım. Daha sonra üzerine soğuk suyu ekleyip karıştıralım. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.

26 cm kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım. Çok hafif un serpip her tarafına bulaşmasını sağlayalım. Harcımızı kalıbın içine döküp kalıbı bir kaç kez düz bir zeminde sallayalım. İçindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Daha sonra soğuk fırına koyalım ve yaklaşık 30 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. İlk 20 dk kesinlikle fırının kapağını açmayın. Yoksa pandispanyanız söner, kabarmaz.

Kek piştikten sonra ılıması için bekletelim. Daha sonra kalıptan dikkatlice çıkartalım.

Servis yapacağımız pasta tabağına pandispanyayı alalım. Üzerine yine yıkayıp kuruladığımız kelepçeli kalıbın sadece kelepçeli kısmını (çemberini )oturtalım. O bizim kalıbımız olacak çünkü:))) 

Burada önemli bir not düşmek istiyorum. 

Eğer kekim çok kabarmışsa enlemesine 2'ye kesiyorum. Bana sadece tek katı yetiyor çünkü. Bunu da o şekilde hazırladım zaten. Üzerine krema, meyve ve jöle eklediğim için tek katı işimi görüyor:))) Diğer parçayı da düzgünce buzdolabı poşetine koyup başka bir pasta yapacağım zaman kullanıyorum :))) Sizlerde bu şekilde keki değerlendirebilirsiniz.

Şimdi geçelim kremasına, bir tencereye süt, şeker, un, nişastayı alıp kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Daha sonra üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya, labne peyniri ve tereyağını ekleyip karıştıralım.

Islatmak için 1 su bardağı sütü pandispanyanın üzerine kaşık kaşık dökerek eşit olarak paylaştıralım. Ilıyan kremayı da üzerine dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim.

Şeftaliyi dilim yapıp üzerine döşeyelim.

Hazır tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, ılıdıktan sonra meyvelerin üzerine eşit olarak dökelim.

Yok yoooook ben evde kendi jölemi kendim yaparım derseniz de buyrun tarifi :)

sos tenceresine su, nişasta, şekeri alıp karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyelim. Ilıyınca meyvelerin üzerine eşit olarak dökelim :))))

İşte pastamız hazır. Buzdolabında en az 4-5 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz :)

Afiyet Olsun...


  





Bu makale ile alakali daha detayli bilgi bulabileceginiz onerdigimiz bir kaynak : KAKAOLU YAŞ pasta