Fırında Köfteli Mantı
Fırında Köfteli Mantı
1 Paket hazır mantı (450gr.)
1 Kabak, 1havuç, 1 kırmızı biber
1 Soğan, 3 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Köftesi İçin:
200gr. Kıyma
Küçük bir parça bayat ekmek (ıslatılıp sıkılmış)
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kırmızı toz biber, kimyon
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt, tuz
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi veya kaşkaval peyniri
Yapılışı: Köfte malzemelerinden köfte hamurunu yoğurup, küçük toplar yapın. Köfteleri kızdırılmış az sıvı yağda kızartın. Hazırlanan köfteleri buzdolabında bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Diğer sebzeleri kibrit şeklinde kesin. Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Sarımsakları ve havucu ilave edip, sotelemeye devam edin. Sırasıyla kırmızı biberle kabağı da koyup soteleyin. Tuzu, karabiberi ekleyin. 1-2 Dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Mantıyı haşlayıp süzün. Büyük bir kaba haşlanmış mantıyı, kızarmış köfteleri ve sebze sotesini koyup karıştırın. Mantılı karışımı yağlanmış bir tepsiye döküp, yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini tencereye alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Soğuk sütü ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Beşamel sosu köfteli mantının üzerine döküp yayın. Üzerine peyniri serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.