Fırında Köfteli Mantı



firinda kofteli manti 1



Fırında Köfteli Mantı






1 Paket hazır mantı (450gr.)


1 Kabak, 1havuç, 1 kırmızı biber


1 Soğan, 3 diş sarımsak


Sıvı yağ, tuz, karabiber


Köftesi İçin:


200gr. Kıyma


Küçük bir parça bayat ekmek (ıslatılıp sıkılmış)


1 Küçük soğan (rendelenmiş)


Birkaç dal maydanoz


Tuz, karabiber, pul biber, nane


Kırmızı toz biber, kimyon


Beşamel Sos İçin:


2 Su bardağı süt, tuz


2 Yemek kaşığı un


2 Yemek kaşığı margarin


Üzeri İçin:


Kaşar peyniri rendesi veya kaşkaval peyniri







Yapılışı: Köfte malzemelerinden köfte hamurunu yoğurup, küçük toplar yapın. Köfteleri kızdırılmış az sıvı yağda kızartın. Hazırlanan köfteleri buzdolabında bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Diğer sebzeleri kibrit şeklinde kesin. Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Sarımsakları ve havucu ilave edip, sotelemeye devam edin. Sırasıyla kırmızı biberle kabağı da koyup soteleyin. Tuzu, karabiberi ekleyin. 1-2 Dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Mantıyı haşlayıp süzün. Büyük bir kaba haşlanmış mantıyı, kızarmış köfteleri ve sebze sotesini koyup karıştırın. Mantılı karışımı yağlanmış bir tepsiye döküp, yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini tencereye alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Soğuk sütü ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Beşamel sosu köfteli mantının üzerine döküp yayın. Üzerine peyniri serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.