Kırşehir Gözlemesi
Çocuklar okuldan gelince yesinler diye onlara dün hazırladığım Oktay Usta tarifi Kırşehir gözlemesini size de sabah yayınlayıp kahvaltı yapmayanlara kahvaltıyı hatırlatmak istedim.
Asla kahvaltısız çıkmayın...Hele öğrenciler için kahvaltı şart.
Mehtap teyzelerinden naçizane tavsiye ;dersleri daha iyi dinlersiniz.
Bu tarifi denememin bir sebebide Ömer'in memleketinin yemeği, ona da bir güzellik
olsun istedim..
*4 su bardağı un,
*1 yumurta,
*1/2 çay bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı su,
*tuz,
İç malzeme;
*250 gr kadar kıyma,
*3 soğan,
*1 kaşık domates salçası,
*tuz ,karabiber,
*zeytinyağ
***Unu yoğurma kabımıza alıp ortasını havuz yapalım, yumurta ,sıvıyağ ve azar azar
su ilavesiyle güzel bir hamur yoğurup bir süre dinlendirelim.
***İç malzememiz için soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, kıymayla iyice kavuralım,
salçasını tuzunu karabiberini ilave edip ılınmaya bırakalım.
***Dinlenen hamuru ben 14 bezeye ayırdım. Bezeleri merdaneyle açıp içine ılınan
harcımızdan koyarak D şeklinde kapatalım.
***Teflon tavada (tabii ki saç da daha güzel olur ama ne yapalım
apartman mutfaklarında ancak teflon tava ile oluyor bu işler)
alt üst kızarana kadar pişirelim...
Günümüz güzel olsun,
ama en önemlisi ağzımızın tadı da yerinde olsun...