LEVREK BOHÇA FIRINDA
LEVREK BOHÇA FIRINDA
1 adet levrek
1 kilo Girit kabağı
1 adet havuç
1 kilo domates
7 diş sarımsak
5 adet defne yaprağı
1 adet biber
1 adet maydonoz
1 adet dereotu
1 adet kuru soğan
Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır. Halka kesilmiş soğanlar tepsiye yerleştirilir. Soyulmuş domatesler halka doğranır. Domatesler, tepsiye kuru soğanın üzerine yayılır. Sonra sarımsak ve Girit kabağı doğranır. Ve, defne yaprağı, maydonoz, dereotu, havuçla birlikte tepsiye atılır. Balık veya istenirse daha çok sayıdaki balıklar bu malzemenin üstüne konur ve biraz su ilave edilip fırına verilir. Bir yüzü piştiğinde balık ters yüz edilir. Karabiber serpilip servis yapılır. Salata ve kola ile iyi oluyor. O baş döndürücü lezzetlerden. Sebze karışımı ayrı bir lezzet, balık ayrı bir lezzet, ikisi birlikte ayrı bir lezzet.