DONDURMALI PİŞMANİYE TATLISI
Bugün güloannemutfakta akşam yemeğinden sonra konuklara ikram etmek için bundan daha uygun bir tatlı olmaz diye düşünüyorum. Çok kolay , olduğu gibi konuklarınızı şaşırtacak biraz şımartacak lezzeti ile damaklarda show yapacak , çok hafif bir tatlımız var. Eeee daha ne olsun değilmi ?
MALZEMELER
1 paket keçi sütlü Cartedor kesme Dondurma
1 paket pişmaniye
ÜZERİ İÇİN
istediğiniz her hangi bir sos (Meyveli,çikolatalı V.b )
YAPILIŞI
Yuvarlak altı üstü boş bir çember kalıp yoksa bir kase de olabilir.Kalıbı servis yapacağınız , tabağa oturturun,elinizle bir miktar pişmaniye alıp kalıbın altına yerleştirin.Üzerine 2-3 cm kalınlığında kesmiş olduğunuz dondurmayı koyun tekrar pişmaniye tekrar dondurma tekrar dondurma bu katları çoğaltmak elinizde ben üç kez dondurma 4 kez pişmaniye koydum üzerini sıkıca bir kaşık veya bir çay bardağının altıyla bastırın ve kalıbı çıkarın ( kase içinde yaptıysanız servis tabağına ters çevirin) üzerini istediğiniz soslarla süsleyin ben çikolata ve orman meyveli sos kullandım. ( yoksa renklendirmek adına reçellerde olur sanırım) fazla vakit geçirmeden servis yapın
AFİYET OLSUN