Kahve Çekirdeği Kurabiye
Bu kurabiye denenmesi gerekenler listesinde uzun zamandır bekliyordu :) ama ben, kendime unlu mamuller yasağı uygulamaya çalıştığımdan direniyordum :) Yine dayanamadım akşam çayın yanında yeriz, hadi yapıyım dedim... demez olaydım 1 tepsi kurabiyeyi nasıl yedik anlamadım. Tam bir atıştırmalık... hem de en acımasızından :) Habire ağzınıza kurabiye atıyorsunuz :)
Malzemeler:
- 100 gr tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı neskafe ( 1 çorba kaşığı suda eritilecek )
- 2 su ardağı un
Yapılışı:
İlk olarak tereyağ, sıvıyağ ve pudra şekeri iyice çırpılarak krema kıvamına getirilir. Ardından suda eritilmiş neskafe, kakao, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden küçük parçalar alınarak parmak şeklinde, uzun, oval şekil verilir. En son kurabiyelerin üzerine bir kürdanla bastırarak çizikler atılmak suretiyle kahve çekirdeği şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dak. kadar çok kurutmadan pişirilir.
Kurabiyelerimiz fırından çıkarılınca bir süre dinlendirilerek arzuya göre çay, kahve ya da süt eşliğinde servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)