wordpress siteyi mobil uyumlu yapmak













TIKLA NET GÖR
Blogumu ziyaret edenler bilirler, bazı yazılarımda bilgisayar konusunu (kendime yetecek kadar) deneme yanılma yoluyla öğrendiğimi yazmıştım. İş başa düştüğünde bende interneti kullanırım. Bir tane wordpress alt yapılı sitem var. Siteyi Google Analiytics'le takip ederim. Son zamanlarda siteyi ziyaret edenlerin sayısı "süreç içerisinde" gittikçe artacağı yerde sabitlendiğini gördüm. Google reklamları kullanıyorsanız; Google AdSense hesabınız içerisinde bu konuda açıklama ve uyarı yaptığına şahit olmuşsunuzdur. Alta bulunan paragraf bu uyarılardan biri.

Birden çok ekran için optimizasyon

Sitenizin, kullanıcılarınızın ekranlarında ne kadar iyi göründüğünü analiz ettik. Düşük bir puan, sitenizin farklı ekran boyutları için optimize edilmediği anlamına gelir. Sayfalarınızı optimize ederek mobil cihaz ekranlarına daha uygun hale getirmek, kullanıcılarınıza daha iyi bir deneyim sunabilir ve elde ettiğiniz trafik ile geliri artırabilir. Daha fazla bilgi edinin.

Bizde boş durmadık, daha fazla bilgi edindik. Şimdi insanlar evde sandalyeye oturup, masabaşında pc ile internete girmiyor. Gördüğüm insanların çoğu 'her yerde her durumda' ellerinde akıllı telefonları boyuna parmaklıyorlar. Google Analiytics'te sitemi ziyaret edenlerin 2/5 i mobil izleyici, 3/5 ise pc izleyicisi. Nerdeyse pc, mobil kullanan site ziyaretçi sayısı başabaş gidiyor. Sitem çok hızlı, gereksiz eklenti meklenti kullanmam. Gel gelelim, akıllı telefonlarla siteme girenler resim ve yazılarımı doğru düzgün göremiyorlar. Hatta bazı yerlerde komut satırları öyle birbirine yakın ki, izleyiciler istediği yeri doğru ve kolay bir şekilde parmaklayamıyorlar.















TIKLA NET GÖR
Sitemdeki tüm bu olumsuzlukları Google PageSpeed Insights'la analiz ettim öğrendim. Sitemin mobil analiz test sonuçları 74/100 mobil, 81/100 masa üstü çıktı. Google bu hızın değiştirilmesi gerektiğini söylüyor ve neler yapmam gerektiğinin açıklamasınıda vermiş. Lafı fazla uzatmaya gerek yok; bu konuda çalıştım, en üstte bulan resim üzerindeki yeşil renkli değerleri yakaladım. Zaman içerisinde "wordpress site mobil uyumlu nasıl yapılır" konusunda  deneyimlerimi paylaşacağım.

Nette bu konuda çok laf yapılmış, fakat hiç biri derdime derman olmadı. Adam mobil konusunda yazmadığını bırakmamış, sayfasının hızını test ediyorum 55-60 geliyor. Bu konuda atıp tutanları okumazdan evvel sitesini Google PageSpeed Insights'la analiz edin, yazısını boşu boşuna okumayın emi.